dilluns, 19 de desembre del 2016

L'escriptor Josep Vallverdú, nomenat fill adoptiu de Balaguer.








El passat divendres , l'escriptor Josep Vallverdú, que tots coneixeu com l'autor del llibre Rovelló, va ser nomenat fill adoptiu de Balaguer.


Josep Vallverdú


Josep Vallverdú va néixer a Lleida l'any 1923, té 93 anys. Durant tots aquests anys ha viscut en set llocs diferents i ara ho fa a Balaguer. El podreu veure sovint passejant, acompanyat de la seva esposa, pels carrers de la ciutat.

És un escriptor per vocació i un gran treballador,  i potser, el millor escriptor de literatura infantil i juvenil del segle XX. Ha escrit quaranta-cinc llibres  per a joves i molts contes, publicats a la revista Cavall Fort.
Però s'ha dedicat també a la traducció de llibres, a escriure obres d'assaig, de geografia,  de poesia, d'autobiografia, i moltes col·laboracions i articles periodístics.
Sabeu que de les comarques lleidatanes en diem terres de Ponent? Doncs ell  n'és el responsable.

L'ajuntament de Balaguer només concedeix aquest reconeixement a persones molt notables i que tenen uns mèrits acreditats. 
El senyor Josep Vallverdú, va ser professor a l'institut Ciutat de Balaguer, ha col·laborat amb la ciutat en múltiples activitats culturals, ha estat sempre membre del jurat del premi Comtes d'Urgell, ha apadriant el certament "Encontats", ha cedit la seva biblioteca particular a la biblioteca Margarida de Montferrat, ha manifestat sempre la seva estima i vinculació a la ciutat i des del 2015 Balaguer és la seva residència.

El senyor Lluís Garrofé, també va ser nomenat fill adoptiu de Balaguer.

El millor reconeixement i homenatge que nosaltres  podem fer  a un escriptor tant reconegut és llegir els seus llibres, us ho passareu molt bé i aprendreu coses noves.  Els trobareu a BiblioGaspar, i la biblioteca Margarida de Montferrat  que en té l'obra complerta.

Vida i obra


Resultado de imagen de llibre de josep vallverdú  Resultado de imagen de llibre de josep vallverdú Resultado de imagen de llibre de josep vallverdú



Resultado de imagen de llibre de josep vallverdú Resultado de imagen de llibre de josep vallverdú Resultado de imagen de llibre de josep vallverdú




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada